Italija z dvema goloma v prvem polčasu premagala Malto z 2:0

Comments · 26 Views

Italija z dvema goloma v prvem polčasu premagala Malto z 2:0

V kvalifikacijski skupini C za Euro 27. marca je Italija z dvema zaporednima goloma osvojila zmago proti Malti. Italija kot branilka naslova Euro ima seveda dovolj moči, da jo nasprotniki lahko premagajo, vendar na tej tekmi Malta, ki je dobra v protinapadih, ni bila uspešna. Namesto tega je Italija v prvem polčasu dosegla dva zaporedna gola in tudi v drugem polčasu zdržala napade Malte ter trdno odločila zmago v Tekma je bila dobra.

Malta je tekmo začela z vodstvom, a ji je Italija preprečila gol, saj je v 15. minuti prvi zadetek dosegel Matteo Rettagi v Italija dresi 2023, ki je izvrstno zadel z glavo. Nato sta se strani začeli približevati, vendar je bila Italija boljša in v 27. minuti dosegla še en gol, tokrat po predložku Emersona Palmierija z leve strani, nato pa je Matteo Pesina, ki je bil pred vrati, prejel žogo in streljal naravnost v gol ter tako še enkrat povečal prednost Italije do konca prvega polčasa, ko nobena stran ni več zadela. V drugem polčasu ni bilo več trenutkov za gol in le minuta odmora, vendar gol ni bil dosežen, ker je bil strel Gianluce Camarce previsok čez prečko, sicer bi Italija povedla s 3:0, 2:0 v podaljšku pa bi bila za ekipo in navijače solidna zmaga, ki bi jo lahko proslavili.

Na splošno so bili vsi vrhunci v prvem polčasu, drugi polčas pa je bil precej enakomeren, nogometni dresi razen nekaj izenačenj ali padcev ni bilo ničesar bolj razburljivega za gledati.

Comments